Taşra sayımızda "bizden" haberler





Salih Bolat Zonguldak'ta
Türk şiirinin önemli isimlerinden Salih Bolat, konuğumuz olarak geldiği Zonguldak’ta okurlarıyla buluştu. Üzeyir Karahasanoğlu’nun yönettiği etkinlikte Bolat. “Şiir, nesnelerle dilin arasındaki boşluğu dolduran yeni bir dildir.” dedi. 4 Ocak’ta Maden Mühendisleri Odası Lokalinde gerçekleştirilen etkinlikte okurların sorularını da yanıtlayan Salih Bolat daha sonra kitaplarını imzaladı.




Adalet ve Demokrasi Haftası'nda Türker Ertürk'ü Ağırladık

Türker Ertürk, Demokrasi Platformu'nun davetlisi olarak geldiği etkinlikte Kanal İstanbul ve Doğu Akdeniz'deki gelişmeler ışığında ülkemizin denizcilik politikalarını anlattı. Ertürk ayrıca Montrö'den bugüne denizlerin kullanımı ve Akdeniz'deki gelişmeler üzerindeki düşüncelerini paylaştı.




Konuğumuz Tuna Aratoğlu Mükellefiyeti Anlattı

Kent Söyleşilerimiz etkinlikleri kapsamındaki konuğumuz bu kez Harita Mühendisi Tuna Aratoğlu idi. 5 Şubat’ta Kürşat Coşgun’un moderatörlüğünde gerçekleşen etkinlikte Tuna Aratoğlu 1940 yılında Milli Koruma Kanunu kapsamında, havzada yürütülen maden mükellefiyetine ilişkin “Yaşananlar ve Söylemeyen Gerçekler” başlıklı bir sunum yaptı.




Altıyedi Dergisi BirGün’de

Yayın Koordinatörümüz Yunus Aykut Kırbıyık, Altıyedi Dergisinin yayın macerasını anlattığı söyleşide Birgün Gazetesinden Kadir İncesu’nun sorularını yanıtladı. Söyleşi, gazetenin 20 Mart tarihli sayısında ve aynı gün web kültür-sanat sayfasında “Tüm Çabamız Özgün Çizgi İçin" başlığıyla yayımlandı.






Zokev 2019 Kültür ve Bilim Ödülleri Verildi

Zonguldak Kültür ve Eğitim Vakfı tarafından geleneksel hale getirilen "Eğitim, Kültür ve Bilim Ödülleri" sahiplerini buldu.
Zonguldak Kültür ve Eğitim Vakfı tarafından düzenlenen törende 2019 yılı ödülleri verildi.
Maden Mühendisleri Odası lokalindeki ödül töreninde bilim ödülü Prof. Dr. Mustafa Sözen-BEÜ Grizu 263 Uzay takımı, Kültür ödülleri DOÇ. Dr. Şahin Yıldırım, İbrahim Akyürek, Nilgün Çelik, Eğitim ödülleri Esma Filizdal Hamzaçebi, Bahar Arslan, Murat Durmuş’a verildi.
Zonguldak Kültür ve Eğitim Vakfı Başkanı Kürşat Coşkun, ödül töreninde yaptığı konuşmada şunları ifade etti: “Bu yıl bilim dalı ödülü ilk defa verildi. Mütevelli Heyeti kente değer katmış çok sayıda isim üzerine kapsamlı yaptıkları müzakereler sonucunda 7 kişiye ödül verilmesine karar kıldı. Vakfımız 3 yıl önce bu ödülleri vermeyi kararlaştırırken, kuruluş sebebimizin 3. maddesiyle de şunu amaçlamıştık. Kültür ve Eğitim alanında faaliyet gösteren kişilerin ya da kurumların çalışma, eser, etkinlik ve hizmetlerini değerlendirmek ve desteklemek.”
Ardından ödül töreninde Grizu-263 Uzay takımı sahneye çıkarken, ödülünü BEÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Hakan Kutoğlu verdi. Kutoğlu takımı tebrik ederek mutluluğunu dile getirirken, “Zonguldak’ta kurulan Üniversitemizden gençlerimizin, benimde dekanlığını yaptığım Fakülteden gençlerimizin Türkiye çapında, Uluslararası alanda böyle bir başarıya sahip olması hem bizim adımıza gurur verici hem de Zonguldak için gurur verici, ayrıca da moral verici” diye konuştu.
Takım kaptanı Çağla Dursun da yaptığı konuşmada, 2018 yılında Kozlu ilçesinde meydana gelen Grizu patlamasında hayatını kaybeden maden işçilerinin isimlerini uzayda yaşatacaklarını belirterek şunları söyledi:
“Yaklaşık 4 yıl önce Zonguldak’ın karanlık maden ocaklarından Uzay’ın sonsuz derinliklerine diyerek biz bu yola çıktık. Ulusal ve Uluslararası bir çok başarı elde ettik. Şu anda üzerinde çalışmış olduğumuz bir küp uydu var. Bu küp uydu ile 1992 yılında Kozlu’da kaybettiğimiz 263 maden şehidimizin ismini Uzay’da yaşatacağız. Aklın ve bilimin ışığında çalışmalarımızı sürdürmeye ve Zonguldak’a yeni heyecanlar yaşatmaya devam edeceğiz”
Eğitim Dalında ödül alan Esma Filizdal Hamzaçebi, yaptığı konuşmada bu mesleği severek yaptığını, tüm zorluklara rağmen mücadeleci hareket ettiğini ve benzer çalışmalara devam edeceğini belirtti.
Eğitim Dalında ödül alan Bahar Aslan ve Murat Durmuş ise, bu anlamlı ve içeriği dolu olan etkinlik için ZOKEV’e teşekkür ettiler.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Altıyedi “yitik ülke: çocukluk” ile raflarda!

"Değişim, Dönüşüm, Başkalaşım" sayımız raflarda!