"Değişim, Dönüşüm, Başkalaşım" sayımız raflarda!




Zon­gul­dak Kül­tür ve Eği­tim Vakfı (ZOKEV) ta­ra­fın­dan üç ayda bir ya­yım­la­nan Altıyedi dergimizin yaz sa­yı­sı ya­yım­lan­dı. Ön kapak ta­sa­rı­mı Mine Yörük’e, arka kapak ka­ri­ka­tü­rü Bey­sun Gök­çin’e ait 9. sayımız 96 sayfadan oluşuyor. 

Kür­şat Coş­gun’un ha­zır­la­dı­ğı “Özkan Mert'in Kent­le­rin Sen­fo­ni­si” ki­tap­çı­ğı bu sa­yı­nın ar­ma­ğa­nı. 

Der­gi­de “De­ği­şim-Dö­nü­şüm-Baş­ka­la­şım” kav­ram­la­rı bir dosya bü­tün­lü­ğün­de ele alı­nır­ken, anı­lan dos­ya­ya Ahmet Özer, Mine Yörük, Le­vent Tur­han Gümüş, Hasan Haluk Erdem, Kür­şat Coş­kun ve Yunus Aykut Kır­bı­yık kat­kı­da bu­lun­du.

Öy­kü­le­riy­le Ahmet Zeki Yeşil, Özge Doğar, Barış Ak­kurt, Üze­yir Ka­ra­ha­sa­noğ­lu, Özlem Akkel ve Fatma Kılıç; şi­ir­le­riy­le Nev­ruz Uğur, Fatoş Asya Akbay, Ayça Şeb­nem, Hakan Uslu, Elif Ahi, Ni­lü­fer Benal Ezgi Ba­la­ban, Hızır İrfan Önder, Umut Özer ve İbra­him Ka­ra­ca yer alırken ya­zı­la­rıy­la Belma Fırat, Doğu Ka­ra­oğuz, Tunç Ta­yanç, Altay Ömer Er­do­ğan, Mus­ta­fa Ga­zal­cı, Soner Sert, Say­gın Ersin, Hilmi Haşal, Hayri K. Yetik, Bora Ercan, Onur Çalı, Yunus Aykut Kır­bı­yık ve Prof. Dr. Cemal Sa­kal­lı katkı sağ­la­dı.

Üze­yir Ka­ra­ha­sa­noğ­lu’nun Can Ga­zal­cı ve Kadir Işık, Yiğit Kerim Ars­lan’ın Tuğ­rul Tan­yol, Al­tı­ye­di’nin Can Kar­toğ­lu söy­le­şi­le­ri oku­run be­ğe­ni­si­ne seslenirken bu sa­yı­nın so­ruş­tur­ma­sı­na Utku Yıl­dı­rım, Sul­tan Gül­sün, Arzu Eylem, Hande Çiğ­de­moğ­lu, Kadir Işık, Belma Fırat ve Faris Ku­sey­ri ka­tıl­dı. “Leke Oyun­la­rı” baş­lı­ğı al­tın­da ise Cemil Cahit Yavuz yer alı­yor.

Der­gi­mizin sa­hi­bi ve yayın ku­ru­lu üyesi Kür­şat Çoş­gun, “2019 yı­lın­da yayın ha­ya­tı­na baş­la­yan sanat ve ede­bi­yat der­gi­si Al­tı­ye­di, okur­la­rıy­la bu­luş­ma­ya devam edi­yor. Der­gi­miz bir yerel yayın gibi gö­rün­se de, ye­rel­lik çem­be­ri­ni kırıp ede­bi­ya­tı­mı­zın bü­tü­nü­nü ku­cak­lı­yor. Ül­ke­mi­zin ede­bi­yat ala­nın­da ta­nın­mış im­za­la­rı, bu ni­te­lik çı­ta­sı­nı göz önün­de bu­lun­du­ra­rak bize ürün ve­ri­yor. Özel­lik­le dosya ko­nu­la­rı­mız için yazı gön­de­ren aka­de­mis­yen dost­la­rı­mız, ya­zı­la­rı­nın doğru ad­res­te ya­yın­lan­dı­ğı­nın bi­lin­cin­de” dedi.

Tüm sa­yı­la­rımıza sos­yal medya ka­nal­la­rımız üze­rin­den bizimle ku­ru­la­cak ile­ti­şim­le ya da Sho­pi­er ve Dergi Kapında uygulamaları üze­rin­den temin etmek müm­kün. 

Altıyedi'nin bir sonraki sa­yı­sı­nın dosya ko­nu­su “Yitik Ülke: Ço­cuk­luk” ola­cak. Eser gön­der­mek is­te­yen­ler bize “al­ti­ye­di­der­gi@​gmail.​com” ad­re­sin­den ula­şa­bi­lir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Altıyedi “yitik ülke: çocukluk” ile raflarda!

Taşra sayımızda "bizden" haberler