Güz sayımızda "bizden" haberler

altıyedi güz sayısında "ZOKEV'den haberler" başlığı altında şunlar yer aldı.




Alaaddin Kara “Bir Kentin Arka Yüzü”nü gösterdi
Alaaddin Kara’nın Zonguldak kömür havzasında yer alan, aralarında kaçak olanların da maden ocaklarındaki çalışma koşullarından ve üretim sürecinden örnekler sunduğu “Bir Kentin Arka Yüzü” adlı fotoğraf sergisi 5 Haziran 2019’da SergiOdası’nda açıldı. Sergi, kentin çileli sorunu kaçak ocaklara dikkat çekmek için19 yaşında ocak faciasıyla yaşamını kaybeden Taner Nasuhoğlu’nun anısına gerçekleştirildi.





Öykü Buluşmaları sürüyor
12 Haziran 2019 günü Edebiyat Atölyesi “Öykü Buluşmaları”nın ikinci oturumu yapıldı. Üzeyir Karahasanoğlu’nun yönlendiriciliğinde “Estetik nedir? Güzel sanatlar nelerdir? Hangi malzemeleri kullanırlar? Güzel sanatlar içinde edebiyatın yeri nedir? Diğer güzel sanatlar ilişkisi nasıldır?” konuları ele alındı ve katılımcılarla Erdal Öz’ün “Kanayan” kitabı üzerinde duruldu.
Buluşmalar sürecek.




Yaprak Öz’den Bir Zonguldak Polisiyesi: Farahnaz’ın Çiçeği
29 Haziran 2019 Fener Tenis Kortu’nda Zonguldak Tenis Deniz Spor Kulübü ile ZOKEV’in ortaklaşa düzenlediği “Yaprak Öz Söyleşi ve İmza Günü” etkinliği Serap Özer’in yönlendiriciliğinde oldukça keyifli geçti.

Yazar Oğlak Yayınları arasından çıkan son romanı Farahnaz’ın Çiçeği yetmişli yılların sonunda işlenen korkunç cinayetlerin mekanı Zonguldak’tır. Cinayet mahalline yakın oturan Yıldız Alatan, usta bir terzi, dört dörtlük bir ev kadını, tatlı bir komşu, iyi bir dosttur ve en büyük hayali, günün birinde gizemli bir olayı çözüme kavuşturmaktır. Yıldız Alatan kurban ile katili bir araya getiren gizemi araştırmaya karar verdiğinde detektiflik macerası giderek karmaşıklaşır.

Elinizden bırakamayacağınız bir roman sizi bekliyor.




Zeynep Altıok Akatlı konuğumuzdu
6 Temmuz 2019 günü şair Metin Altıok ve felsefeci Füsun Akatlı’nın kızı yazar Zeynep Altıok Akatlı kentimize konuk oldu. Maden Mühendisleri Odası Lokalinde gerçekleştirilen etkinlik insanlığın en korkunç kıyımlarından birinin yaşandığı Sivas’ın Zeynep Altıok Akatlı’nın sunumuyla hâlâ yanmaya devam ettiğini gösterdi.








İbrahim Karaca’dan İki Yeni Eser
Şair İbrahim Karaca’nın Su Yayınları’ndan iki kitabı çıktı: Ters Akıntılar, Bir Avuç Hemşin.

Yazarın seçme yazılarından oluşan Ters Akıntılar’da yazar şöyle diyor: “30 yıl önce Ortaköy Kültür Merkezi (OKM) yıllarında tanıştığım “Kültür ve Sanatta Tavır” dergisine yazı yetiştirme telaşı olmasaydı, Ters Akıntılar’ı çoğaltmak adına ürettiğim bu metinlerin çoğu olmayacaktı belki...”

İbrahim Karaca’nın Hemşin’e bir merhaba gönderdiği Bir Avuç Hemşin adlı çalışması, yazarın derlemeler yaptığı sırada tuttuğu notlardan, ses kayıtlarından ve sohbetlerden aklında kalanlara dayanıyor.




Şairimiz Yiğit Kerim Arslan’la övünüyoruz!
Kirpik Bilgisi adlı şiir kitabını Nisan 2019’da Zonguldaklı şiirseverlerle buluşturma mutluluğunu yaşadığımız kentimizin genç şairi Yiğit Kerim Arslan, güzide şiir ödüllerinden “Şiiratı Seyhan Erözçelik İlk Kitap Şiir Ödülü”nün sahibi oldu. Hilmi Yavuz (Başkan), Osman Hakan A., W. B. Bayrıl, Haydar Ergülen, Noyan Erözçelik ( aileyi temsilen), Ali Günvar’dan oluşan ŞiirAtı Seyhan Erözçelik ilk Kitap Ödülü jürisi, “Türkçe şiirin geleceği açısından hem yoğun katılım hem de yollanan yapıtların yükselen niteliğinden duyduğu kıvancı kamuoyu ile paylaşmakta ve tüm katılımcılara en içten teşekkürlerini sunmaktadır,” dendi.

Yiğit Kerim Arslan (Kirpik Bilgisi) ödülünü Hüseyin Sehat Arıkan (Bin Dün Var Yarında) ile paylaşırken ödül töreninin İstanbul TÜYAP Kitap Fuarı sırasında yapılacağı belirtildi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Altıyedi “yitik ülke: çocukluk” ile raflarda!

"Değişim, Dönüşüm, Başkalaşım" sayımız raflarda!

Taşra sayımızda "bizden" haberler