"Öteki" sayımız okurlarla buluştu!



Dergimizin 3. sayısının başyazısında Kürşat COŞGUN şöyle demişti: “Yayıncılık yaşamında henüz çok yeni olduğumuz için, muhasebe bilançomuz pek kabarık olmasa da gelecekten yana beklenti ve umudumuz çok fazla. Öncelikle belirtmemiz gerekir ki “altıyedi”nin ilk iki sayısı için okuyucularımızdan aldığımız tepkiler olumlu ve yüreklendirici; bu da bize, ileriye dönük atacağımız her adımda daha da büyük sorumluluk yüklüyor. 
Üçüncü sayımızla birlikte hayli geniş bir yazar kadrosuna ulaştık. Yalnızca Zonguldak’tan değil, ülkenin dört bir yanından sesimize ses katan yazar-şair ve akademisyen dostlarımızla türkülerimizi daha da bir gür söylüyoruz. Baştan beri üzerine en çok titrediğimiz şey, niceliksel artış kadar niteliği de gözetmekti. Gerek dosyalarımızda yer alan gerekse diğer sayfalarımızdaki yazı ve şiirlere göz attığınızda bize hak vereceksiniz. Bütün arzumuz, yazı kadrosundaki gücümüzü özlediğimiz okuyucu sayısıyla bütünleştirebilmektir; “altıyedi”yi daha geniş kitlelere tanıtmak ve ulaştırabilmektir. Daha önceki dosyalarımızda önce yabancılaşma, sonra da göç olgusuna yer vermiştik. Bu sayımızda da bağlamı değiştirmiyoruz; yabancılaşmanın ve göçün sonucu olarak ortaya çıkan “öteki” kavramını ele alıyoruz. Edebiyatımızın usta kalemleri ve değerli akademisyen dostlarımız, “ben” iktidarının yarattığı ”öteki”ni, nedenleri ve sonuçları yanında, psikolojik/toplumsal yansımaları üzerinden değerlendiriyor. Okurlarımız için oldukça doyurucu bir dosya oluşturduğumuzu düşünüyoruz. Bahar sayımızın dosya konusu ise “taşra” olacak. Hemen fark edilebileceği gibi, bu dosyamız da öncekilerin bir anlamda “mütemmim cüz”ü niteliğinde. Dosya içerikleriyle oluşturduğumuz bu çalışmaların, düşün ve edebiyat dünyamıza büyük bir katkı sağlayacağı inancı içindeyiz. Bu inancı bizlerle paylaşan tüm dostlarımızı yine kalemlere sarılmaya davet ediyoruz. 

İlk sayısında yabancılaşma, ikinci sayısında göç temalarını işleyen kentimizin dergisi bu sayısında öteki temasına yoğunlaştı. Nitelikli yazar kadrosu ile de göz dolduran derginin Zonguldak merkezli olması, kentimize dair izlerin dergi sayfalarında görünür olmasını da sağlıyor.
Alper Hasanoğlu, İbrahim Karaca, Doğu Karaoğuz, Kadir İncesu, Gülsüm Cengiz, Üzeyir Karahasanoğlu, Gürdal Özçakır, Özge Doğar, Ece Bakioğlu, Mine Yörük, Can Kartoğlu, Salih Bolat, Levent Turhan Gümüş, Aleaddin Kara, Yiğit Kerim Aslan, Nilüfer Benal, Sait Özden, Doç. Dr. Duygu Alptekin, Özlem Akkel ve Salim Çalık öykü, şiir ve çizimleriyle yer alıyor.  “Ben iktidarının yarattığı öteki” dosyasındaysa, Ahmet Özer, Özer Aykut, Özlem Yücesan, Prof. Dr. Cemal Sakallı, Ayça Şebnem Çakır, Prof. Dr. H. Haluk Eldem ve Mustafa Kemal Eldemol’un yazıları yer alıyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Altıyedi “yitik ülke: çocukluk” ile raflarda!

"Değişim, Dönüşüm, Başkalaşım" sayımız raflarda!

Taşra sayımızda "bizden" haberler